Van lagere school naar middelbare school

Wanneer je van groep 8 naar de middelbare school gaat, verandert er best veel. Je krijgt te maken met nieuwe vakken, meerdere docenten, meer huiswerk, je komt terecht op een grotere school dan je gewend was en je moet misschien ook wel een stuk verder fietsen. Een grote stap dus, maar daar helpen wij je bij! Op dit gedeelte van de site kun je lezen wat er allemaal verandert en hoe we de overstap zo makkelijk mogelijk maken. Je vindt hier ook informatie over hoe onze school georganiseerd is en waar wij voor staan.

Om de stap naar het voortgezet onderwijs zo goed mogelijk te begeleiden geven we je op deze website informatie over onze school, maar we organiseren ook een meeloopavond voor groep 8 en een Open Dag. Lees hier meer over onder Open dag en Blikopener.

Het advies van de basisschool wijst uit of
je geplaatst kan worden in één van onze brugklassen. Vanaf komend schooljaar bieden wij als nieuwe scholengemeenschap de volgende brugklassen aan:

• brugklas vmbo-g/t
  • brugklas vmbo-t / havo
  • brugklas havo/vwo
Al deze brugklassen starten het nieuwe schooljaar in onze nieuwe scholengemeenschap die op het landgoed Schöndeln wordt gevestigd.