Schoolkosten voor VWO 4

De kosten voor de introductiedagen V4 zijn apart gefactureerd.

Excursies

Leerlingen van VWO 4 met een klassieke taal in hun pakket bezoeken Trier. Het bezoek aan Trier heeft als doel de betreffende vakken via een andere, meer praktische, invalshoek te beleven. De Trierexcursie maakt deel uit van het programma van de vakken Latijn en Grieks. Trier is de oudste stad van Duitsland en wordt ook wel ‘klein Rome’ of ‘Rome van het Noorden’ genoemd. Aangezien Trier in de late oudheid een van de vier hoofdsteden van het Romeinse Rijk was, zijn hier kosten noch moeite gespaard bij de bouw en inrichting van de stad. Niet alleen de Romeinen, maar ook de kerk heeft het huidige aanzicht van de stad bepaald; de vele historische monumenten uit de Oudheid en Middeleeuwen zijn dominant in het stadsbeeld aanwezig. Maar liefst acht van de bezienswaardigheden in Trier staan op de wereld-erfgoedlijst van de Unesco.

Voor de leerlingen met Duits in hun pakket heeft de sectie Duits een excursie ontwikkeld naar Bonn. De leerlingen bezoeken het "Haus der Geschichte" en het stadscentrum van Bonn. De voorbereiding van de excursie maakt deel uit van het lesprogramma Duits.