Twee leerlingen van het debatteam door naar de Nederlandse kampioenschappen

Bericht geplaatst op: 29-11-2018

Het onderwerp waarover de deelnemers in de ochtend samen met leerlingen van andere scholen in een zogenaamde fractie over brainstormden, was ‘energietransitie’ in de provincie Limburg, met als aanleiding het Parijsakkoord.
’s Middags was het grote moment: een heus debat in het bijzijn van enkele fractieleden van diverse politieke partijen van Limburg. Elke groep moest zijn standpunt uitdragen en vragen beantwoorden. Een jury bepaalde welke jongeren naar de landelijke finale in de Tweede Kamer gaan. Vanessa en Amy van onze school waren de gelukkigen en zij mogen door naar het landelijke traject, waarbij ze na een aantal trainingsdagen zullen gaan debatteren in de Tweede Kamer. Eigenlijk zijn al onze deelnemers winnaars, want zij hadden een heel leerzame dag. Het slotwoord van deze mooie dag was van de gouverneur van Limburg, de heer Theo Bovens, die alle deelnemers bedankte en feliciteerde.

Klik hier om je aan te melden.