Upcycling bij O&O

Bericht geplaatst op: 15-3-2018

Afgelopen zaterdag 10 maart was er ter afsluiting van het project Upcycling van het vak O&O. De tweede klassen werkten de afgelopen 10 weken aan het project waarbij afgedankte materialen omgevormd werden tot een nieuw (duurzaam) product. De materialen werden ter beschikking gesteld door Emmaus Perspectief Swalmen, een dak en thuislozen opvang die -om te voorzien in hun levensonderhoud/financiering- kringloopwinkels exploiteert in de oude hoeve de Genoenhof.
Emmaus trad op als opdrachtgever in dit project.

Aan het eind van het project hebben de leerlingen hun eindresultaten terug gebracht naar de opdrachtgever om ze daar te kunnen laten zien aan ouders en andere geinteresseerden. Daarna werden de producten op ludieke wijze geveild. Uiteraard mocht het opgebrachte bedrag ten goede komen aan het goede werk van de opdrachtgever. We sloten de dag daar af met behalve veel waardering van de opdrachtgever ook de overdracht van 130 euro. Leuk om te vermelden dat het voor veel bezoekers van de veiling een eerste bezoek was met Emmaus, maar zeker een kennismaking die velen graag wil opvolgen.
Met dank aan alle leerlingen, ouders en collega's die hebben bijgedragen aan dit O&O project

Meer informatie over de schoolkosten, klik hier