26 november 2021

COVID-19 update

Vanavond heeft het kabinet bekend gemaakt dat er aanvullende COVID-19 maatregelen nodig zijn. Voor onze school zijn de volgende maatregelen per maandag 29 november van kracht:

  • Mondmaskers: alle leerlingen en medewerkers zijn verplicht een mondmasker te gebruiken bij verplaatsing. Daarbij houden we het motto Mobiel Met, Zitten Zonder aan. 
  • 1,5 meter afstand: we doen een dringend beroep op de leerlingen om 1,5 meter afstand te houden tot medewerkers. Waar dit niet mogelijk is, zoals in sommige praktijklessen, kan de leerlingen gevraagd worden een mondmasker te dragen. 
  • Looproutes: op diverse plekken gelden looproutes. Dit wil zeggen dat gangen eenrichtingsverkeer zijn en iedereen goed moet letten op de aangebrachte markeringen. 
  • Zelftesten: leerlingen en medewerkers worden dringend geadviseerd twee keer per week thuis preventief een zelftest te doen. Dit geldt ook voor medewerkers en leerlingen die als immuun gezien worden. Leerlingen kunnen zelftesten (maximaal drie per week) afhalen bij de receptie. 
  • Activiteiten en bijeenkomsten: alle activiteiten waarbij ouder(s)/verzorger(s) of externe partijen aanwezig zijn gaan online door, worden verplaatst of worden geannuleerd. Per activiteit worden de betrokkenen geïnformeerd. 

Naast bovenstaande zijn de basismaatregelen nog steeds belangrijk: 

  • Handhygiëne: in ieder lokaal en bij elke ingang van de school hangt een dispenser met desinfectiemateriaal voor leerlingen en medewerkers.
  • Ventilatie: tijdens en tussen de lessen worden zoveel mogelijk ramen en deuren geopend. De verwarming is dusdanig ingesteld dat we de temperatuurdaling proberen te beperken.

Meer informatie is te vinden via Kort overzicht coronamaatregelen | Coronavirus COVID-19.

Mochten er nog vragen zijn, aarzel dan niet om contact op te nemen met de mentor of de leerlingcoördinator. 

Beslisboom

Snel weten of je naar school of het werk mag? Maak dan gebruik dan de beslisboom via de website van SOML.

Andere vragen

Het coronavirus COVID-19 zorgt voor veel vragen. Dat begrijpen we heel goed. Daarom houden wij op een speciale pagina op de website van de Stichting Onderwijs Midden Limburg (SOML) iedereen op de hoogte van de gevolgen en ontwikkelingen binnen onze stichting. Daarbij houden we goed contact met GGD Limburg-Noord, het RIVM, onze arbo-artsen, de VO-raad en het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Wanneer de actualiteit daarom vraagt, wordt deze pagina zo snel mogelijk bijgewerkt.

 

 

Masker-verplicht-COVID-19-1.png

COVID-19 update