Muziek is overal. Thuis, op straat, in de concertzaal, en ook op school.
Het vak muziek wordt op LS verzorgd voor alle leerlingen op de brugklas, 2e en 3e klas. Daarna bestaat de mogelijkheid om muziek als eindexamenvak te kiezen, zowel op havo als op vwo.

In de brugklas ontvang je een gedegen muzikale basis en leer je noten lezen en het nodige over ritme en maatsoorten. Deze basis wordt in de 2e en de 3e klas nog verstevigd en uitgebouwd. Het geleerde wordt in de praktijk gebracht door tal van speelstukken, waarbij samen gemusiceerd wordt. De een is wat verder gevorderd dan de ander, maar iedereen doet mee. Ons muzieklokaal is rijkelijk voorzien van allerhande instrumentarium, heel veel zg. Orff-instrumentarium, maar ook een 20-tal gitaren, blaasinstrumenten en Afrikaans slagwerk. Ook leer je hoe muziek klinkt in andere werelddelen, hoe een componist te werk gaat en welke instrumenten er zoal zijn.

In de bovenbouw gaan we nog meer verdiepen en uitbouwen. We houden ons bezig met muziek- en cultuurgeschiedenis en gaan aan de slag met het analyseren van muziekstukken. Samen zingen en spelen blijft ook nu een wezenlijk onderdeel van het eindexamenvak muziek.
Tijdens het jaarlijkse “koffieconcert” krijg je volop de gelegenheid om je muzikaal te laten horen, alleen of samen met andere leerlingen.

Het muzikaal niveau op Lyceum Schöndeln is hoog. Menige leerling stroomt na zijn/haar eindexamen dan ook door naar een muziekvervolgopleiding (conservatorium, rockacademie).

Muziek is geweldig. We kunnen niet zonder!