Lichamelijke Opvoeding

Per week krijgen de brugklassers drie lessen LO en de andere klassen twee lessen. Vanaf het begin van het schooljaar tot de herfstvakantie en van april tot het einde van het schooljaar gymmen we buiten op ons sportveld (ook als het wat frisser is!). De rest van het jaar vinden de lessen plaats in een gymzaal.
Tijdens de lessen LO besteden we aandacht aan:

Buiten:
· Atletiek: loop-, werp- en springnummers
· Spel: hockey, voetbal, frisbee, softbal

Binnen:
· Spel: volleybal, basketbal, unihockey, badminton
· Turnen: ringen, rekstok, minitrampoline springen, trapeze zwaaien, lange mat
· Bewegen op muziek
· Zelfverdediging.

In de brugklas maken leerlingen vooral kennis met voor hen misschien onbekende onderdelen en zijn de opdrachten vaak eenvoudig. In de volgende klassen proberen leerlingen zich te verbeteren en zijn er ook wat moeilijkere opdrachten voor leerlingen die dat aankunnen.

Vanaf de vierde klas werken we in principe aan dezelfde onderdelen als in klas 1 t/m 3, alleen mogen de leerlingen een eigen keuze maken en kunnen ze, naast het voor iedereen verplichte deel, hun eigen programma samenstellen. In de eindexamenklas hebben we bovendien 'Sportoriëntatie': leerlingen kunnen dan bijvoorbeeld squashen of fitnessen in een sportcentrum.
Net als bij alle andere vakken krijgen leerlingen voor LO een beoordeling, waarbij zowel prestaties als inzet tijdens de lessen meetellen.