Drama

Vanaf het vierde leerjaar kun je kiezen voor het vak Kunst Drama. Het vak Kunst Drama is niet zomaar een vak waarbij je leert acteren. Je leert samen te werken met je medeleerlingen. Tevens krijgt je zelfvertrouwen een boost. Het is een vak voor zowel meisjes als jongens. Een belangrijk motto bij dit vak is: eerst doen en ervaren voordat je erover mee mag en kan praten en let vooral niet op anderen! Het leerproces is minstens zo belangrijk als het eindproduct.

In de onderbouw maak je wel al kennis met het vak Drama via de lessen Cultuurstroom. Naast praktijklessen krijg je ook theorie over toneel- en presentatietechnieken. Je werkt aan een gezamenlijk kunstwerk.

Wanneer je in de bovenbouw kiest voor Kunst Drama, volg je ook het vak Kunst Algemeen (KUAL), waarbij je meer leert over Kunstgeschiedenis. KUAL wordt afgesloten met een Centraal Examen. Onder begeleiding van de vakdocent sluit je je schoolexamen Drama af met een voorstelling. Samen met je medeleerlingen ben je verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van de voorstelling: kostuums, decor, techniek, pr, financiën, productie.