Culturele en Kunstzinnige Vorming

Het vak CKV krijg je nog niet in de brugklas maar pas in het vierde leerjaar. Toch ben je in de brugklas al druk in de weer met cultuur. Je krijgt vakken als muziek en beeldende vorming, je schrijft gedichten voor de SODA of wordt lid van het TTC of van OPA. Ook krijg je elke week lessen in de cultuurstroom waarin je op basis van verhalen uit de klassieke oudheid aan het eind van elke module een performance geeft.

Daarnaast volg je workshops en bezoek je exposities en schoolvoorstellingen. Van al die activiteiten breng je verslag uit in je portfolio. Aan het begin van het nieuwe schooljaar ontvang je natuurlijk ook de cultuurkaart. In het tweede en derde leerjaar ga je nog meer kunst bekijken en volgen er weer nieuwe voorstellingen.

In de vierde klas kun je kiezen voor CKV: Culturele en Kunstzinnige Vorming. Dan verdiep je je kennis van architectuur, beeldend, dans, drama, muziek, fotografie en film. Je kiest dan zelf voorstellingen uit en maakt daarvan een verslag. Ook speel je zelf toneel en je maakt een film die vertoond wordt op het LS-filmfestival.

Tenslotte treed je in je voorexamenjaar (Havo 4 of VWO 5) op tijdens de Externe Performance waarmee CKV afgesloten wordt. In je examenjaar gaat je culturele en kunstzinnige vorming door met nieuwe workshops en voorstellingen die passen bij de lesstof van verschillende vakken.