Inloggen
Zoeken

Hoe plan ik?

Als je goed wilt leren plannen, dan moet je iets afweten van de werking van je hersenen. Enkele tips om te leren plannen:

Zoals je hierboven ziet, werken de hersenen optimaal als je de stof steeds weer herhaalt. Dus iedere dag een beetje herhalen heeft meer effect, dan in één keer alles leren. Leer je alles in één keer dan ben je na 6 dagen de stof geheel kwijt. Herhaal je de stof elke dag, dan ben je na 6 dagen maar een klein stukje van de stof kwijt. Bovendien hoef je ook steeds minder tijd te besteden aan het herhalen!

- Maak een planning op een vast tijdstip van de week.

- Plan eerst de stof die je moeilijk vindt, daarna de stof die je makkelijk vindt. Het is goed om de stof die je moeilijk vindt meteen te herhalen op de dag dat je les hebt gehad.

- Om een realistische planning te kunnen maken, is het ook van belang dat je aangeeft wanneer je niet kunt leren. Dat kan makkelijk op dit schema.

- Splits een grote hoeveelheid stof in kleine stukjes (30 minuten leren). Herhaal het leren van deze stukjes.

- Plan na een uur een pauze. Dit is heel belangrijk om weer verder te kunnen leren.

- Probeer op vaste tijden te leren, dan krijg je een structuur, waardoor het steeds makkelijker wordt om je hieraan te houden.

- Plan ook eens een beloning voor jezelf in! Niet alleen bij een goed punt, maar ook als je je aan je planning gehouden hebt!

 

 

 
Copyright Lyceum Schöndeln