Het Schoolparlement

Het SP is een groep leerlingen van ongeveer 10 mensen. Wij komen iedere week bij elkaar en overleggen over belangrijke zaken en activiteiten bij ons op school.

Het SP is eerst en vooral de stem van de leerlingen. Zo mag je deelnemen aan de MR (medezeggenschapsraad), waarbij je samen met personeelsleden en ouders van leerlingen schoolzaken bespreekt en nieuwe ideeën kunt vormen. Ook buiten de MR overleggen SP-leden samen over schoolse zaken en wat er volgens hen beter kan.

Bij het SP heb je invloed op van alles en nog wat: je kan bijvoorbeeld helpen met het bedenken van activiteiten voor de GoedeDoelendag, of een heerlijk gerecht verzinnen voor de Dag van de Leraar. Naast de schoolse activiteiten kun je ook worden uitgenodigd voor zaken zoals een cursus vergaderen of een provinciale bijeenkomst van andere leerlingenraden bijwonen. Heel leerzaam voor je rol binnen het SP, maar ook zeer goed te gebruiken bij je vervolgopleiding! Daarnaast mag je dergelijke cursussen in je CV opnemen.

Ben je dus creatief in het bedenken van activiteiten, heb je een organisatorisch talent, heb je een duidelijke mening en wilt die laten horen of wil je je graag ontwikkelen in deze competenties, dan is het SP wellicht iets voor jou!

Bij interesse neem contact op met mevrouw Urlings of spreek een van de SP-leden aan. Zij vertellen je graag meer!