OPA: Organisatie & Podium Activiteiten

Lyceum Schöndeln heeft diverse leerlingenclubs waarbij je iets anders kunt doen dan in de reguliere lessen; één daarvan is OPA. In de woorden van de leerlingen zelf is OPA het volgende:

Wij zijn OPA: Een groep van ongeveer 15 leerlingen die op vrijdagmiddag na de lessen bij elkaar komt om de shows op school voor te bereiden. We schrijven sketches en filmpjes en organiseren de programmering en generale repetitie van de Sketch en Muziek Avond en de VastenActieShow.

OPA bestaat uit 3 soorten leerlingen:
- De artiesten. Zij schrijven sketches en filmscripts en voeren de sketches uit tijdens de shows.
- De steunzolen. Welke opa kan nu zonder steunzooltjes? Onze techneuten filmen allerlei activiteiten en als de apparatuur wil meewerken monteren ze die films ook nog.
- De organisatoren. Zij zijn verantwoordelijk voor de planning van alle activiteiten en zorgen voor het draaiboek van de shows.

Ben je creatief, technisch onderlegd of hou je van acteren? Kom eens langs op een vrijdagmiddag in de bovenbouwkantine en schrijf je in voor onze audities!